ОСНОВНІ НАПРЯМКИ НАУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УНІВЕРСИТЕТУ
- Технологічні процеси для харчових і зернопереробних галузей агропромислового комплексу;
- Розробка нових видів харчових продуктів із нетрадиційної сировини;
- Технології отримання безпечних харчових продуктів та визначення критеріїв їх оцінки;
- Створення нового високоефективного обладнання, автоматизація виробничих процесів харчових і зернопереробних виробництв;
- Економічні проблеми діяльності виробництв АПК в ринкових умовах;
- Створення нових енергозберігаючих циклів, схем і конструкцій холодильного і кріогенного обладнання, систем кондиціювання;
- Розробка високонадійних та енергетично ефективних абсорбційних холодильних приладів різного призначення. Розробка сонячних холодильних установок. Моделювання термодинамічних властивостей та створення багатокомпонентних робочих тіл для дросельних систем охолодження.
Наукові школи ОНТУ
№ п/п |
Назва наукової школи | Наукові керівники |
1. | Теорія і практика фізико-хімічної та біотехнологічної модифікації природних сполук, їх комплексів, сировини та продуктів харчування | д.т.н., професор Капрельянц Л.В., д.т.н., професор Черно Н.К. |
2. | Розробка нових ресурсозберігаючих технологій виробництва хлібопродуктів і кондитерських виробів | д.т.н., професор Іоргачова К.Г. |
3. | Наукові основи та енергозберігаючі технології виробництва комбікормової продукції | д.т.н., професор Єгоров Б.В. |
4. | Теорія і практика створення нових технологій харчових продуктів | д.т.н., професор Віннікова Л.Г., д.т.н., професор Безусов А.Т. |
5. | Теорія і техніка комбінованих макро- мікро- і наномасштабних процесів переносу в технологічних системах | д.т.н., професор Бурдо О.Г. |
6. | Теорія і технологія процесів первинної обробки харчової сировини і сушіння рослинної сировини та харчових продуктів | д.т.н., професор Гапонюк О.І., д.т.н., професор Станкевич Г.М. |
7. | Моделювання та оптимальне управління технологічними процесами зберігання та переробки сільськогосподарської сировини | д.т.н., професор Хобін В.А. |
8. | Розробка технології виготовлення та дослідження фізико-хімічних, технічних і експлуатаційних характеристик нових функціональних матеріалів і покриттів | д.ф.-м.н., професор Федосов С.Н., д.ф.-м.н., професор Сергєєва О.Є. |
9. | Забезпечення функціонування та розвитку системи економічної безпеки держави та суб´єктів господарської діяльності | д.е.к., професор Павлов О.І. |
10. | Низькотемпературні мікроохолоджувачі | к.т.н., доцент Семенюк В.О. |
11. | Кріогенні технології виробництва рідких газів | д.т.н., професор Бондаренко В.Л., д.т.н., ст.н.с. Cимоненко Ю.М. |
12. | Теплообмінні апарати охолоджуючих систем та конденсаторних відділень холодильних установок | д.т.н., професор Лагутін А.Ю. |
13. | Тепломасообмінна апаратура для енергетичних, холодильних и кріогенних систем | д.т.н., професор Дорошенко О.В. |
14. | Моделювання та прогнозування теплофізичних властивостей речовин і матеріалів. Дослідження теплофізичних властивостей речовин і нанофлюїдів | д.т.н., професор Желєзний В.П., д.т.н., професор Мазур В.О. |
15. | Інтелектуальні та інформаційно-аналітичні технології, інтегровані системи баз даних у сфері інфокомунікацій | д.т.н., професор Князєва Н.О. |
16. | Фінансово-економічна безпека підприємств харчової промисловості України: науково-методичні проблеми обліку, аналізу та аудиту | д.е.н., професор Немченко В.В. |